Sukru Genco

kinderarts

Waar ben je werkzaam, wat zijn je neventaken?

Werkzaam als kinderarts in OLVG, Amsterdam en de VATAN klinieken in Nederland en Duitsland.

Welke casus motiveert jou tot op de dag van vandaag?

Dat zijn er erg veel. In mijn hele loopbaan heb ik verschillende situaties meegemaakt waarbij ik dacht, “dit doen we niet goed”. De laatste jaren denk ik gelukkig veel meer ”wat doen we het toch goed”. Het mooiste is nog steeds een jongen van 12-13 jaar met meervoudige problemen: rolstoelafhankelijk en laag ontwikkelingsniveau die pijnlijk leek. Het was onduidelijk waardoor. We hebben de jongen onder lachgassedatie volledig kunnen onderzoeken, aanvullend onderzoek kunnen doen en door consulenten kunnen laten nakijken, wat perfect ging.

Hoe ben je in de procedurele comfortzorg terechtgekomen?

Als kinderarts is dat voor mij vrij logisch. Mijn grootste ervaring is toch wel uit mijn eigen praktijk, de VATAN kliniek. Dit is soms wat omstreden maar het gaat hier om een circumcisie kliniek daar doen wij duizenden sedaties per jaar.

Met welke ontwikkelingen ben je momenteel bezig binnen de procedurele comfortzorg?

Samen met Piet Leroy en Klinkhamer groep organiseren van het 2e internationale PROSA-congres. Deelname aan tweetal CBO- richtlijnen rondom sedatie en pijnstilling. Verzorgen van eendaagse cursussen in lachgassedatie. Faculty bij het PROSA-kenniscentrum.

Wat is jouw gouden tip aan ouders/zorgverleners?

Zie aandacht voor procedureel comfort als een essentieel vereiste bij procedures.

Waar kunnen we meer informatie over jouw werk vinden zoals linkjes naar artikelen, websites etc.?