Paolo Valerio

kinderarts

Waar ben je werkzaam, wat zijn je neventaken?

Tot aan mijn pensionering in 2018 werkzaam als kinderarts op de spoedeisende Hulp in OLVG Oost, Amsterdam. Momenteel ben ik werkzaam als parttime kinderarts op de kinderspoedeisende hulp in het Universitair Kinderziekenhuis in Zürich, Zwitserland. Daarnaast ook werkzaam als parttime kinderarts in de “De Kinderkliniek” in Almere. Tevens werkzaam als bestuurslid voor het PROSA-kenniscentrum.

Welke casus motiveert jou tot op de dag van vandaag?

Een zeer angstige 4 jarige jongen die voor een pijnlijke ingreep PSA met ketamine moest ondergaan. Doordat er voor de PSA geen aandacht aan het bouwen van vertrouwen en angstreductie was gegeven, was er een erg hoge dosering ketamine nodig om het kind goed in slaap te krijgen om de interventie te ondergaan.

Hoe ben je in de procedurele comfortzorg terechtgekomen?

Via mijn eerste baan als kinderarts in het Kinderbrandwondencentrum in Beverwijk en later op de afdeling Spoedeisende Hulp van het OLVG, Amsterdam.

Met welke ontwikkelingen ben je momenteel bezig binnen de procedurele comfortzorg?

Bestuurswerk voor het PROSA-kenniscentrum. En ik pas nog regelmatig procedurele sedatie toe bij kinderen tijdens mijn aanstelling bij de Kinderkliniek en in het ziekenhuis in Zürich.

Wat is jouw gouden tip aan ouders/zorgverleners?

“One size fits all” gaat niet op bij procedurele comfortzorg. Denk altijd in maatwerk. Onderschat het zelf oplossend vermogen van kinderen en hun ouders nooit.

Waar kunnen we meer informatie over jouw werk vinden zoals linkjes naar artikelen, websites etc.?