Linda Kersten

gz-psycholoog

Waar ben je werkzaam, wat zijn je neventaken?

Ik ben werkzaam in Maasziekenhuis Pantein op de afdeling Medische Psychologie. Daarnaast ben ik mede-eigenaar en trainer Skills4Comfort en docent ‘Hypnose bij kinderen in de medische setting’.

Welke casus motiveert jou tot op de dag van vandaag?

Dat zijn eigenlijk alle casussen die met bewuste, oprechte en positieve aandacht het maximale herstel en comfort bij de patiënt als uitkomst hebben.

Hoe ben je in de procedurele comfortzorg terechtgekomen?

Via de opleiding Medische Hypnose, waarbij ‘rapport’ een heel belangrijk onderdeel is. Hier werd ik mij vervolgens steeds meer bewust van taal en het effect van taal. Uiteindelijk ben ik via Skills4Comfort in aanraking gekomen met het PROSA-kenniscentrum.

Met welke ontwikkelingen ben je momenteel bezig binnen de procedurele comfortzorg?

Momenteel ben ik bezig met het scholen van hulpverleners in helpend taalgebruik, oftewel focustaal.

Eventueel leuk weetje/karakteristieks/gekke hobby/lievelingseten:

Mijn grootste hobby is eten. Ik ben een echte Brabander, ja dat hoor je direct aan mijn accent, en hou van het bourgondische leven. Ik heb 7 jaar gewerkt in een Italiaanse delicatessenzaak, waar we heerlijk eten verkochten, catering en private dining verzorgden. Dagelijks praat ik over heerlijk eten en dit onderwerp komt dan ook vaak terug tijdens gesprekken met patiënten.

Wat is jouw gouden tip aan ouders/zorgverleners?

Neem jezelf een keer op, door middel van video, en observeer wat het effect is van je houding en taal. Zowel in de relatie naar je patiënt als in de relatie met jezelf.

Waar kunnen we meer informatie over jouw werk vinden zoals linkjes naar artikelen, websites etc.?