Linda Kersten

gz-psycholoog

Waar ben je werkzaam, wat zijn je neventaken?

Ik ben werkzaam in Maasziekenhuis Pantein op de afdeling Medische Psychologie. Daarnaast ben ik mede-eigenaar en trainer Skills4Comfort en docent ‘Hypnose bij kinderen in de medische setting’.

Welke casus motiveert jou tot op de dag van vandaag?

Wat mij vooral motiveert is om in de praktijk te zien en ervaren dat oprechte verbinding, aandacht hebben voor het comfort van patiënten en collega’s van cruciaal belang zijn in relatie tot het wel of niet (goed) slagen van onderzoek en/of behandeling. En dat wij daar allemaal als team een bijdrage aan kunnen leveren, ongeacht welke functie bekleed wordt, zodat patiënten rustiger en meer tevreden het ziekenhuis verlaten.

Hoe ben je in de procedurele comfortzorg terechtgekomen?

Via Skills4Comfort en mijn interesse voor medische hypnose

Met welke ontwikkelingen ben je momenteel bezig binnen de procedurele comfortzorg?

Om mensen op te leiden zich meer bewust te zijn van hun taal en houding irt de angst en pijnbeleving. En dat ze Focustaal leren toepassen, zodat patiënten met meer gemak en comfort behandelingen en onderzoeken kunnen doorstaan. Daarnaast is het onze missie om medische (zelf)hypnose te integreren in de gezondheidszorg; gebruik maken van de verbeeldingskracht van patiënten, zodat ze zelf invloed kunnen hebben op hun ‘innerlijke welzijn’ en zelf iets in handen hebben om zich prettiger en/of rustiger te voelen.

Eventueel leuk weetje/karakteristieks/gekke hobby/lievelingseten:

Een grote hobby van mij is bloemschikken

Wat is jouw gouden tip aan ouders/zorgverleners?

Erken de gevoelens door een patiënt in eerste instantie te volgen en vanuit het volgen / verbinden samen naar een gewenst doel toe werken.

Waar kunnen we meer informatie over jouw werk vinden zoals linkjes naar artikelen, websites etc.?