Arno Vansichen

coach, trainer en facilitator van groepsprocessen

Waar ben je werkzaam, wat zijn je neventaken?

Ik werk als coach, trainer en facilitator van groepsprocessen. In 2001 richtte ik samen met mijn vrouw onze eigen onderneming ‘Evenwicht’ op. Evenwicht staat voor het begeleiden van mensen en organisaties naar een beter evenwicht tussen leven en werk. Verder geef ik les over leiderschap, communicatie, samenwerken, diversiteit, etc. Ook werk ik als Lector en onderzoeker aan de PXL Hoge School in Hasselt en werk ik sinds 2021 als onderzoeker in een onderwijsinnovatieproject.

Welke casus motiveert jou tot op de dag van vandaag?

Eén van mijn belangrijkste intrinsieke motivatoren in mijn werk is om de stem van “hen voor wie we het doen” (de patiënt, het kind, de ouders) gelijkwaardig te laten klinken als zij in een context komen waarin zij afhankelijk worden van professionals.

Hoe ben je in de procedurele comfortzorg terechtgekomen?

Ik ben bij het PROSA Kenniscentrum terecht gekomen via Piet Leroy. In het Maastricht UMC+ heb ik een groepsproces opgezet over family integrated care. Daar faciliteerde ik gesprekken tussen professionals, ouders en kinderen om te komen tot nieuwe inzichten en een nieuwe aanpak.

Met welke ontwikkelingen ben je momenteel bezig binnen de procedurele comfortzorg?

Ik wil de komende periode gebruiken om een scenario te beschrijven als een arts een kamer binnenkomt en er ontstaat een gesprek over prikken. Ik ben nog op zoek naar collega’s die mee willen schrijven!

Eventueel leuk weetje/karakteristieks/gekke hobby/lievelingseten:

Ik vind twee dingen tof, mijn vrouw en mijne hof.

Wat is jouw gouden tip aan ouders/zorgverleners?

Praat niet te lang en te veel over elkaar, praat met elkaar.

Waar kunnen we meer informatie over jouw werk vinden zoals linkjes naar artikelen, websites etc.?