LET-gel nu beschikbaar in Nederland: Een doorbraak in wondbehandeling zonder naalden

Het PROSA Kenniscentrum heeft de afgelopen jaren bij diverse medische firma`s aangedrongen op de introductie van de Lidocaïne-Epinefrine-Tetracaïne (LET) gel in Nederland. Deze innovatieve gel maakt het mogelijk om wonden te verdoven zonder het gebruik van naalden, wat vooral belangrijk is bij het hechten of reinigen van wonden. Vanaf heden is LET-gel beschikbaar via de firma Fagron.

Het PROSA Kenniscentrum richt zich op het voorkomen van angst, pijn en het toepassen van dwang bij kinderen in de gezondheidszorg. Veel kinderen en ook volwassenen hebben een angst voor naalden. Dankzij de beschikbaarheid van LET-gel kunnen wonden nu zonder gebruik van een naald worden verdoofd. Dit is een grote stap in het verbeteren van het comfort rondom wondbehandelingen, vooral bij kinderen.

In samenwerking met OLVG heeft het PROSA Kenniscentrum een eerste protocol opgesteld om LET-gel in de praktijk te kunnen toepassen. Dit protocol zal binnenkort worden gedeeld via deze website in de komende tijd, door voortschrijdend inzicht, op diverse punten nog worden aangescherpt. Het protocol mag gebruikt worden mits PROSA en OLVG als ontwikkelaars worden genoemd.

LET-gel kan besteld worden door apothekers en voorschrijvende artsen via onderstaande knop of onder het volgende fagron ordernummer ZI 17271916

Het PROSA-kenniscentrum heeft geen commercieel belang of samenwerking met commerciële partijen of firma`s.